2 Aralık 2015 Çarşamba

ELMA İÇİNDE ELMALI TURTA


Malzemeler:
  • 7-8 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı su
Hamuru İçin:
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 su bardağı un
Yapılışı:

     Elmaları yıkayıp ortasını oyun. 3 yemek kaşığı esmer şekeri elmaların içine serpin. Oyduğunuz elmaların çekirdekli kısmı hariç diğer kısmını ince ince kıyın. Kıyılmış elmalara iri kıyılmış cevizi, 1 tatlı kaşığı tarçını, 2 yemek kaşığı normal şekeri ve 2 yemek kaşığı esmer şekeri koyup karıştırın. Oyduğunuz elmaların ortasına iç harcı doldurun ve tepsiye yerleştirin.                                                        Hamuru için verilen malzemelerle bir hamur hazırlayın. Buzdolabına koyup 15 dakika dinlendirin. Hamuru dolaptan alıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Hamurdan uzun şeritler kesip elmaların üzerine yerleştirin. Tepsinin içine 1 su bardağı su koyup tepsiyi önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısınmış fırında 45 dakika pişirin. Sonra folyo ve yağlı kağıdı elmaların üzerinden kaldırın. Elmaların üzerindeki hamurlar pembeleşene kadar fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder