27 Aralık 2015 Pazar

MEYVELİ YAŞ PASTA


Malzemeler:
  • 6 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)
Arası İçin:
  • 2 adet muz
Üzeri İçin:
  • 2 adet mandalina
  • 2 adet kivi
  • Damla çikolata
Yapılışı:

     Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akının içine 1 fiske tuz atıp çırpın. Yumurtanın sarısına şeker koyup beyazlaşana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı koyup çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip ilave edin. Yumurtanın akını da ilave edip aklar sönmeden karıştırın. Kelepçeli kalıbı yağlayıp karışımı dökün ve soğuk 150 derece fırında pişirin.                                                                       Kreması için 4 su bardağı sütü tencereye koyun. Unu, nişastayı, şekeri ve yumurtanın sarısını koyup pişirin. Ocaktan alınca margarini ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın. 1,5 su bardağı sütle 2 paket krem şantiyi çırpın ve buzdolabına koyun. Kek pişince fırından çıkarıp soğutun. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. 1 bardak süte, 1 yemek kaşığı şekeri koyup karıştırın. Kekin yarısını sütle ıslatın. Krema soğuyunca içine 2 yemek kaşığı toz krem şantiyi koyup çırpın. Kremanın yarıdan fazlasını kekin üzerine döküp yayın. Muzu soyup dilimleyin. Kremanın üzerine muz dilimlerini dizin. Kekin yarısını üzerine koyun tekrar sütle ıslatın. Kalan kremayı üzerine döküp yayın. Kremanın üzerine krem şantiyi koyup her tarafını kaplayın. Üzerini soyulup dilimlenmiş meyvelerle ve damla çikolatayla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder