10 Aralık 2015 Perşembe

SOĞAN DOLMASI


Malzemeler:
  • 8 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gr. kıyma
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet dolmanın içine koymak için kuru soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yeni bahar
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:

     Soğanları bir tencereye koyup içine 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup 10 dakika kadar kaynatın. İç malzemesi için kuru soğanı ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Kıymayı, pirinci, sıvı yağı, kuru soğanı ince kıyılmış sarımsağı, maydanozu, salçaları ve baharatları bir kaba koyup karıştırın. Soğanları kesip yaprak yaprak ayırın. İç harçtan bir miktar soğan yaprağının içine koyup sarın tencereye dizin. Soğanları haşladığınız suyun içine 1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz koyup karıştırın ve dolmaların üzerine döküp ocağa koyun ve pişirin.    






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder