27 Aralık 2015 Pazar

YUFKALI KÖFTE


Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • 20-25 adet çöp şiş
  • 15 adet çeri domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

     Soğanları ve sarımsakları rondodan çekip kıymanın içine koyun. Karabiberi, tuzu, kimyonu ve pul biberi de ekleyip yoğurun. Yufkanın birini açıp her tarafını yağlayın. Gözleme katlar gibi katlayın. Yoğurduğunuz köfteyi üç parçaya ayırın. Katladığınız yufkanın kenarına ayırdığınız kıymanın bir parçasını koyup rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın. Dondurucuya koyup kesilecek kıvama gelene kadar dondurun.  Dondurucudan çıkınca bir parmak kalınlığında kesin. Kırmızı biberleri ve yeşil biberleri ortadan ikiye bölüp sonra da üçe kesin. Şişlere yufkalı köfteyi yeşil biberi, çeri domatesi ve kırmızı biberi tekrar yufkalı köfteyi geçirin. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine şişleri yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder