2 Aralık 2015 Çarşamba

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:

     Bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Pudra şekerini, sıvı yağını ve yumurtayı koyup karıştırın. Sonra nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı, unu ve damla çikolatayı koyup yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine damla çikolatalardan koyup 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder