2 Aralık 2015 Çarşamba

SULTAN ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kırmızı biber
  • 100 gr ıspanak
  • 200 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:

     Mercimeği yıkayıp, 3-4 su bardağı su koyup pişirin. Kıymanın içine tuzu ve karabiberi koyup yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tavaya köfteleri koyup az yağla soteleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu rendeleyin. Tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı, havucu ve soğanı koyup kavurun. Soğan ve havuç kavrulunca 1 yemek kaşığı tepeleme unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ilave edip çorbanın kıvamını ayarlayın. Pişen mercimekleri suyuyla birlikte çorbaya ilave edin. Ispanakları yıkayıp yaprak kısmını ince ince doğrayın çorbanın içine ilave edin. Köfteleri de ekleyin. Tuzunu ve karabiberini koyup kaynamaya bırakın. Küçük bir tavaya sıvı yağı ve tereyağı koyup kızdırın. Ocağı kapatıp pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine döküp karıştırın ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder