8 Aralık 2015 Salı

KURU İNCİRLİ MUHALLEBİ


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya 
  • 8 adet kuru incir
Üzeri İçin:
  • Dövülmüş ceviz
Yapılışı:

    İncirleri sıcak suya koyup 10 dakika kadar yumuşaması için bekletin. Yumuşayan incirleri alıp küçük küçük doğrayın. Sütü, şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve unu koyup karıştırın. İncirleri ve vanilyayı ilave edip pişirin. Muhallebi pişince kaselere koyup soğutun. Üzerine dövülmüş ceviz döküp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder