9 Ocak 2016 Cumartesi

DAVET SALATASI


Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış börülce
  • 3 adet havuç
  • 10 adet kuru domates
  • 5 adet  taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet kırmızı biber
  • 10 adet siyah zeytin
  • 1 kutu mısır
Sosu İçin:
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:

     Havuçları jülyen doğrayıp az sıvı yağla soteleyin. Maydanozu, dereotunu, naneyi, taze soğanı doğrayın. Zeytinlerinde çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Kuru domatesleri sıcak suda ıslatıp yumuşayınca küp küp doğrayın. Mısırı açıp suyunu süzün ve yıkayın. Haşlanmış börülceyi, sotelenen havucu  ve doğradığınız bütün malzemeleri bir kaba koyun. Sosu için verilen malzemeyi bir kasede birleştirip karıştırın ve salatanın üzerine döküp karıştırın. Salata tabağına alıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder