Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış börülce
- 3 adet havuç
- 10 adet kuru domates
- 5 adet taze soğan
- 1 demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet kırmızı biber
- 10 adet siyah zeytin
- 1 kutu mısır
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Havuçları jülyen doğrayıp az sıvı yağla soteleyin. Maydanozu, dereotunu, naneyi, taze soğanı doğrayın. Zeytinlerinde çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Kuru domatesleri sıcak suda ıslatıp yumuşayınca küp küp doğrayın. Mısırı açıp suyunu süzün ve yıkayın. Haşlanmış börülceyi, sotelenen havucu ve doğradığınız bütün malzemeleri bir kaba koyun. Sosu için verilen malzemeyi bir kasede birleştirip karıştırın ve salatanın üzerine döküp karıştırın. Salata tabağına alıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder