22 Ocak 2016 Cuma

ŞEFTALİ KURABİYESİ


Malzemeler:
  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,4- 4 su bardağı un
  • Kırmızı ve sarı gıda boyası
  • Taze nane
Üzeri İçin:
  • Toz şeker
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Yapılışı:

     Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, pudra şekerini ve yoğurdu koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru bisküvi hamuru kalınlığında açın ve çay bardağı ile kesin. Ortada bütün şekilde ayrılmış cevizlerşn içini çıkarın. kestiğiniz hamurları ceviz kabuklarına sarın ve tepsiye koyun. 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Kreması için sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını tencereye koyup karıştırın ve pişirin. Krema pişince margarini ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Krema soğuyunca 2 yemek kaşığı toz krem şantiyi koyup mikserle çırpın. Kurabiyeler pişince ceviz kabuklarından çıkarıp arasına krema koyun ve ikisini birbirine birleştirin. 2 ayrı kaseye birer çay bardağı su koyun. Birinci kasede ki suyun içine 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığının ucuyla sarı gıda boyası koyun karıştırın. Diğer su koyduğunuz kaseye şeker ve çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası koyup karıştırın. Taze naneleri yaprak şeklinde ayıklayın, yıkayıp kurulayın. Hazırladığınız kurabiyelerin yarısını ince sarı renkteki gıda boyasına yarısını da kırmızı gıda boyasına batırıp bir tabağa toz şeker koyun ve şeftalileri bulayın. Kenar kısmından aralayıp nane yapraklarını şeftali yaprağı gibi koyun ve servis tabağına dizin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder