9 Ocak 2016 Cumartesi

HAMURU PATATESLİ PEYNİRLİ POĞAÇA


Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • 2 yumurta sarısı
İç Malzemesi:
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kalıp peynir
Yapılışı:

      Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Bir yoğurma kabının içine ılık sütü, sıvı yağı, yumurta aklarını, mayayı, tuzu ve şekeri koyup karıştırın. Patatesi ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan cevizden biraz büyük parça koparıp fincan tabağı büyüklüğünde açın. 2 yemek kaşığı margarini eritip açtığınız hamurun üzerine sürün. Hamurun üzerine 4-5 çizik atın. Peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırıp hamurun üst kısmına koyup rulo şeklinde sarın ve ay şekli verip fırın tepsisine koyun. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Tepside mayalanması için 15-20 dakika bekletin. Tepsi mayası gelince üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder