22 Ocak 2016 Cuma

MİLFÖYLÜ KÜLAH TATLISI


Malzemeler:
  • 20'li milföy hamuru
  • Külah
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
Süslemek İçin:
  • Renkli şekerler
  • Damla çikolata
Yapılışı:

    Kreması için sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve şekeri karıştırın. Ocağa koyup pişirin. Krema pişince margarini ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın. Soğuyunca toz krem şantiyi koyup mikserle çırpın. Demirden külahlarınız varsa margarinle külahlarınızı iyice yağlayın. Demir külahlarınız yoksa fırın pişirme kağıdını külah şekli vererek kullanabilirsiniz. Yağladığınız külahlara milföy hamurunu merdaneyle hafif açın ve bir parmak kalınlığında kesip külahların üzerine üst üste gelecek şekilde sarın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Külahlar pişince fırından alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca külahlardan çıkarıp krema torbasına konulmuş kremayı külahların içine sıkıp üzerini çikolata ve şekerlemelerle süsleyin. 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder