26 Ocak 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA


Malzemeler:
  • Yarım kg. taze bakla
  • Bir demet taze soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı silme un
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
Yapılışı:

      Baklaları doğrayıp  yıkayın. Tencereye baklaları koyup üzerine doğranmış taze soğanları,zeytinyağı, toz şekeri, unu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını yakmadan önce kaşıkla karıştırın ve ocağı yakın.Yemek kaynamaya başlayınca 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip ocağın altını kısın. Suyu azalıncaya kadar pişirin. Yemek pişince doğranmış dereotunu ilave edip kapatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder