26 Ocak 2014 Pazar

HIDIRELLEZ PİLAVI


Malzemeler:
  • 4 parça kuzu boyun eti
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet nane
  • 3 bardak et suyu (haşlanmış etin suyundan kullan)
  • 50 gram tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

    Kuzu etini haşlayın, pirinçleri ıslatın. Maydanoz, dereotu, nane, taze soğanı doğrayın. Pirincin suyunu süzün içine doğranmış yeşillikleri ilave edin, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Yuvarlak borcam tepsiye pirinçli karışımı dökün. Üzerine haşlanmış etleri bütün halinde pirincin üzerine yerleştirin. Et suyunu ilave edin, küçük parçalar halinde tereyağını pirincin üzerine koyun. 180° (derecede) fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder