28 Ocak 2014 Salı

KISIR


Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 1 limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ


Yapılışı:

    Bulgur bir kaba konulur, üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenerek bulgur kabartılır. Kuru soğan yemeklik küçük küçük doğranır, sıvıyağ ile kavrulur. Sonra salçalar ilave edilir. Maydanoz, taze soğan, dereotu, nane ince ince doğranır. Kabarmış olan bulgurun içine soğan ve salçalı karışımı koyunuz. Daha sonra yeşillikleri, baharatları, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyerek karıştırınız. Servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder