27 Ocak 2014 Pazartesi

ISLAK KEK


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
 
     Yumurtayı şeker ile çırpılır. Sıvıyağ, süt, kakao, vanilya eklenip tekrar çırpılır. Karışımdan 1,5 su bardağı alınır. Kalan karışımı kabartma tozu ve un konulup çırpılır. Yağlanmış bir tepsiye dökülerek 170 derece fırında pişirilir. Kek pişince fırından çıkarılır. Üzerine ayırdığımız kakaolu karışım dökülerek ıslatılır. Hindistan cevizi ile süslenip servis edilir.

NOT: Kekin daha ıslak kıvamda olmasını istiyorsanız ıslatmak için ayırdığınız 1,5 su bardağı karışıma yarım su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyerek karışımı fazlalaştırıp üzerine dökebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder