27 Ocak 2014 Pazartesi

KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin akı üstüne)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un
  • 1 portakal veya 1 limon kabuğu rendesi
  • Üzeri için fındık kırığı
Yapılışı:

    Verilmiş olan bütün malzemeler karıştırılarak yoğurulur, yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük parçalar koparılarak yuvarlanır. Önce yumurta akına, sonra kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir. 175°(derece) pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder