27 Ocak 2014 Pazartesi

GÜRCÜ TATLISI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
Şurubu:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
Üzeri için; 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpın.

Yapılışı:

     Yumurta ile şeker çırpın, diğer malzemeleri katın. Yağlanmış kare borcama boşaltın. 180°(derece) fırında pişirin. Şerbeti için şeker ve su kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.Tatlı fırından çıkarılınca soğuk şerbet tatlının üstüne dökün. Soğuyunca hazırlanmış olan krem şanti tatlının üstüne sürün. Hindistan cevizi serperek servis edin.

NOT:Bu tatlıyı yapınca buzdolabına koyup bir gün sonra servis edilirse daha güzel olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder