Malzemeler:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Yapılışı:
Yumurta ile şeker çırpın, diğer malzemeleri katın. Yağlanmış kare borcama boşaltın. 180°(derece) fırında pişirin. Şerbeti için şeker ve su kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.Tatlı fırından çıkarılınca soğuk şerbet tatlının üstüne dökün. Soğuyunca hazırlanmış olan krem şanti tatlının üstüne sürün. Hindistan cevizi serperek servis edin.
NOT:Bu tatlıyı yapınca buzdolabına koyup bir gün sonra servis edilirse daha güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder