26 Ocak 2014 Pazar

KIŞ ŞÖLENİ


Malzemeler:
  • Bir paket Burçak bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 kaşık un
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 paket meyveli jöle, 300 gr. çilek püresi
Yapılışı:

      Bir paket Burçak bisküvi rondoda un haline getirin. Kare borcama yayın. Süt, şeker, nişasta, un ve vanilyayı tencereye koyarak orta ateşte krema kıvamına gelene kadar pişirip bisküvilerin üzerine dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Çileği, rondodan çekip püre haline getirin. Hazır meyveli jöle (tercihen çilekli jöle) paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çilek püresi ile karıştırın. Soğumuş kremanın üzerine dökün. Buzdolabına koyun. Hazır jöle kullanmak istemeyenler; 1 yemek kaşığı nişasta da kullanabilirler. Çilekle yapmak istemeyenler, kırmızı erik veya şeftaliyi de püre haline getirerek kullanabilirler.

                                                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder