27 Ocak 2014 Pazartesi

ELMALI KEK


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 elma
  • Tarçın
Yapılışı:

    Yumurta ile şekeri çırpılır. Un, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve limon suyunu ekleyerek karıştırılır. Kare borcama karışım dökülür. Elmaları soyup,yarım ay şeklinde kesilir. Hamurun üzerine yan yana (hamurun üstünü kaplayana kadar) dizilir. Elmaların üzerine bol tarçın serpilerek 170°(derece) fırında pişirilir. Fırından çıkınca soğuması beklenir. Sonra üzerine pudra şekeri serpilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder