27 Ocak 2014 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ ERİŞTELİ ÇORBA






Malzemeler:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Et suyu (bulyon veya normal et suyu)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kuru nane
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Yapılışı:
 
 Yeşil mercimeği ıslatın, kabarınca bir tencereye mercimekleri koyun, üzerine bir miktar su ekleyin.
Kaynamaya başlayınca et suyunu ve erişteleri ekleyin. Pişince bir kase yoğurtun içine 2 kaşık un ilave edin,
kaynayan çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma bir miktar alarak ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine karıştırarak ilave edin. Biraz kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Kuru soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın, bir tavanın içine sıvıyağ ve kuru soğanı koyarak kavurun, tereyağını ekleyin. Sonra nanesini ve toz kırmızı
biberini ekleyin. Kapatmış olduğunuz çorbanın üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder