26 Ocak 2014 Pazar

SUSAMLI SİMİT


Malzemeler:
  •  1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  •  1 çay bardağı yoğurt
  •  1 çay bardağı  sıvı yağ
  •  1 yumurta (sarısı hamurun içine beyazı hamurun üzerine)
  •  1 paket kabartma tozu
  •  Aldığı kadar un
  •  Susam
  •  Tuz
Yapılışı:

   Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, sıvı yağ, yumurta sarısı ve tuzu bir kap içinde karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verip önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizin. 180° (derecede) pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder