Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- 1 paket kakaolu cremole(Dr. Oetker)
- 3 su bardağı süt
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Sütü, sıvı yağı, unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün.175° (derece)de pişirin. Keki fırından çıkarınca soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra büyük çay bardağıyla keki kesin. Aralarından çıkan parçaları elinizle ufalayın. Her yuvarlak kekin üzerine 1 yemek kaşığı krema koyup, ufalanmış kek parçalarıyla üzerini kaplayın.
Kremanın hazırlanışı; 2 paket krem şantiyi,1 paket kakaolu cremole'yi ve 3 bardak sütle beraber mikserle çırp.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder