27 Ocak 2014 Pazartesi

MİNİ KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İç malzemesi:
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket kakaolu cremole(Dr. Oetker)
  • 3 su bardağı süt
Yapılışı:

      Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Sütü, sıvı yağı, unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün.175° (derece)de pişirin. Keki fırından çıkarınca soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra büyük çay bardağıyla keki kesin. Aralarından çıkan parçaları elinizle ufalayın.  Her yuvarlak kekin üzerine 1 yemek kaşığı krema koyup, ufalanmış kek parçalarıyla üzerini kaplayın.

Kremanın hazırlanışı; 2 paket krem şantiyi,1 paket kakaolu cremole'yi ve 3 bardak sütle beraber mikserle çırp.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder