26 Ocak 2014 Pazar

ISPANAKLI BÖREK


 Malzemeler:
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 250 gram peynir
  • 4 adet yufka
  • 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için susam
  • Tuz (istenilen kadar)
Yapılışı:
    
      Yufkanın birini masaya yayın. 1 su bardağının içine yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Bardaktaki karışımı kaşıkla yufkayı ıslatın. Diğer 1 adet yufkayı üzerine kapatın. Yufkayı 8 eşit parçaya bıçakla bölün. Yıkanmış ıspanakları doğrayın, içine kuru soğanı rendeleyin, peyniri, karabiberi tuzu, bir miktar sıvı yağ ve yumurta akını ilave edip karıştırın. Bir miktar ıspanaklı karışımı yufkanın geniş ucuna koyun ve iki yanından az içeri katlayarak sigara böreği gibi sarın. Kalan 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisine yerleştirin, üzerine yumurta sarısını sürün ve susamı serpin. 200° (derecede) fırında pişirin.

 Not:1- Böreğin iç malzemesi olarak kıymalı, patatesli, peynirli ve pırasalı olarak da yapılabilir   

  2- Bu böreği hazırladıktan sonra pişirmeden derin dondurucuda saklayabilir pişirmek istediğinizde çözdürmeden üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder