9 Kasım 2014 Pazar

ROMEN ÇORBASI


Malzemeler:
  • 200 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 tane havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • 6 su bardağı et suyu veya su
Yapılışı:

     Kıyma, tuz, kara biber ile iyice yoğurulup nohut tanesi büyüklüğünde köfteler yapılıp unlanmış tepsiye konulup unlayın. Isıtılmış sıvı yağda köfteler kızartın. Havuçları küp küp doğrayıp haşlayın. Bezelyeleri de ayrı tencerede haşlayın. Çorbayı  hazırlayacağınız tencereyi ocağa koyun. Unu ve sıvı yağı koyup kavurun. Soğuk et suyunu ve haşladığınız sebzelerin suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca köfteleri, havucu ve bezelyeyi ilave edip kaynamaya devam edin. Yumurta sarısı ile limon suyunu bir kasede çırpın. Çorbanın suyu ile ılıklaştırın çorbaya karıştırarak ilave edin. Yıkayıp ince ince dereotunu kıyın, çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder