17 Kasım 2014 Pazartesi

ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE


Malzemeler:
  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
İçi İçin:
  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sarımsak
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un 
  • Sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri İçin:

  •  Kaşar rendesi

Yapılışı:

     Köftesi için önce kıymayı bir yoğurma kabına koyun. Kuru soğanı rendeleyin, yumurtayı, galeta ununu, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Ispanakları temizleyip yıkayın ve doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Soğanı bir tavaya alın içine sıvı yağ koyup kavurun. Soğanlar kavrulunca ıspanakları ve ince ince doğranmış sarımsakları ilave edin. Ispanaklar pişince ocağı kapatın. Hazırlamış olduğunuz köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Çanak şeklinde açın fırına dayanıklı cam tepsiye koyup, 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Köfteler fırında biraz kızarınca çıkarın. Hazırlamış olduğunuz ıspanaklı harcı köftelerin orta kısmına koyun. Sıvı yağı tavaya koyun. Unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı ilave edin, beraber kavurun ve soğuk suyu ilave edin. Tuzunu da ilave edip kaynatın. Kaynayınca ocağı kapatın. Köftelerin bulunduğu tepsiye salçalı sosu dökün. Tekrar fırına verin. 20 dakika kadar fırında piştikten sonra  üzerine kaşar rendesi koyup tekrar fırına verin, üzeri kızarana kadar pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder