17 Kasım 2014 Pazartesi

SÜT REÇELİ


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:

      Sütü ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağa koyun. Süt kaynamaya başlayınca azar azar karbonatı ilave edin. Eğer karbonatı birden koyarsanız sütün taşmasına neden oluyor. Karbonatı koyduktan sonra tam 1 saat ara ara karıştırarak koyulaşınca ocaktan alın. Süt reçelinden ekmeğe sürülen çikolata yapabilirsiniz. Bunun için de reçeli indirmeye 5 dakika kala içine 1 paket bitter çikolata, 1 su bardağı fındık unu ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyup karıştırın sıcakken kavanoza koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder