19 Kasım 2014 Çarşamba

POLONYA KEKİ


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 150 gr. margarin 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı marmelat
Yapılışı:

     3 yumurtanın akı ile sarısını ayırın.Sarılarının içine  150 gr oda sıcaklığındaki margarini 
ilave edin. 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3-3,5 su bardağı un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Kurabiye hamuru gibi olacak. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. 3 e ayırdığınız parçanın bir tanesine 1 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip yoğurun, buzdolabının dondurucusuna atın. Sade olan diğer bir parçayı da buzluğa atın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kalan diğer sade hamuru kelepçeli kek kalıbının altına yayın. Yumurta aklarının içine bir tutam tuz atıp kar haline gelene kadar çırpın. Sonra 3 yemek kaşığı pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin. 2 yemek kaşığı nişastayı da ilave edip çırpın. Kalıba yaydığınız sade hamurun üzerine marmeladı dökün. Cevizi iri parçalara ayırıp cevizleri de marmeladın üzerine serpiştirin. Cevizlerin üzerine dondurucudaki kakaolu hamuru alıp rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Yumurtanın akını kakaolu karışımın üzerine dökün. Üzerine tekrar cevizden serpin. En üst kısma dondurucuda ki beyaz hamuru rendenin iri kısmı ile rendeleyin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder