30 Kasım 2014 Pazar

FRANSIZ KURABİYESİ


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 75 gr. tereyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri
Kızartmak İçin:
  • 2,5 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

      Yumurtayı, oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini koyup karıştırın. Bütün malzemeler karışınca un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlak halka yapın. Kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder