12 Kasım 2014 Çarşamba

ASMA YAPRAĞINDA SOMON BALIĞI


Malzemeler:
  • 5-6 adet asma yaprağı
  • 1 adet somon dilimi
  • 10 adet tane karabiber
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım paket krema
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet pişirme kağıdı
  • 1 tane limon
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çay kaşığı tereyağ
Yapılışı:

     Yağlı kağıdı kat izi olacak şekilde ikiye katlayın..Limon ve soğanı dilim dilim kesin. Kağıdın orta kısmına 3-4 adet asma yaprağını yerleştirin. Üzerine soğan halkalarını koyun. Defne yapraklarını yerleştirin. 10 tane karabiberleri serpiştirin. 2 limon dilimini yerleştirin. Kremanın içine 1 çay kaşığı beyaz biber ve tuzu koyup karıştırın. Limon dilimlerinin üzerine sarımsakları ince ince doğrayın sonra kremayı ikiye ayırın yarısını sarımsakların üzerine kaşıkla yayın. Somon dilimine tuz ve beyaz biber ekip kremanın üzerine koyun. Balığın üzerine 2 dilim limon ve limonların üzerine 1 er çay kaşığı tereyağı koyun. Kremanın kalanını limonların üzerine dökün. Kalan asma yapraklarını balığın üzerine kapatın. Yağlı kağıdı katlayıp 170 derece fırında 1 saat 10 dakika pişirin.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder