19 Kasım 2014 Çarşamba

KAR TOPU


Malzemeler:
  • 7 kaşık irmik
  • 7 kaşık toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gr. fındık
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:

    Bir tencereye sütü koyun. Sütün içine irmiği ve toz şekeri ilave edip ocakta pişirin. İndirmeye yakın vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup karıştırın, ocaktan alın. Ilındıktan sonra buzdolabına koyun. Soğuyunca 1 poşet krem şantiyi koyup karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  ortasına bir bütün fındık koyup yuvarlayın. Hindistan cevizine bulayıp tabağa koyun. Buzdolabına koyup soğutun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder