9 Kasım 2014 Pazar

FINDIK TATLISI


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 150 gr fındık
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Yapılışı:

     Margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurdu bir kabın içinde karıştırın. Sonra unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru iki parçaya ayırıp merdaneyle bir cm kalınlığında açın. Küçük su şişesi kapaklarıyla açtığınız hamuru kesin. Üst üste iki parça koyun ve yağlanmış tepsiye koyun. Tepsiye koyunca hamurun tam ortasına fındığı iyice batırın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip, 10 dakika kaynatın. Ocağı kapatın. Şerbeti ılık olacak tatlı fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder