19 Kasım 2014 Çarşamba

YALANCI MARAŞ ÇORBASI(BUĞDAY ÇORBASI)


Malzemeler:
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı et suyu
Yapılışı:

     Buğdayı 3-4 kere iyice yıkayın. Mercimek ve buğdayı beraber 6 su bardağı et suyuyla beraber düdüklü tencereye koyup pişirin. Kuru soğanı çok küçük yemeklik doğrayın ve 5 yemek kaşığı sıvı yağla kavurun. Soğan kavrulunca 1 yemek kaşığı unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca salçaları ilave edip kavurun. Salçalar da kavrulunca soğuk su ilave edip sosun kıvamını açın. Pişen buğday ve mercimeği bir tencereye alın. İçine dövülmüş sarımsakları, naneyi, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Soğanlı sosu da ilave edip karıştırın, kaynatın. Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ilave edip kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder