30 Kasım 2014 Pazar

PORTAKAL REÇELİ


Malzemeler:
  • 2 kg. portakal
  • 2 kg. toz şeker
  • 3-4 diş limon tuzu
  • 1 tane kabuk tarçın
  • Kavanoz
Yapılışı:

      Portakalları yıkayın ve kabuklarını soyun. Portakal kabuklarını küçük küp küp doğrayın. Kabukların acısı çıkması için 5-6 kere kaynatıp suyunu süzün. Portakalların iç kısmını küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun. Üzerine şekeri koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatıp iç malzemeyi kevgirle çıkarın.Suyunu tekrar ocağa koyun içine kabuk tarçını koyup 20 dakika kaynatın. Tekrar iç malzemeyi ve portakal kabuklarını koyup tekrar kaynamaya başlayınca limon tuzunu ilave edip, 5 dakika kaynatıp ocağı kapatın ve kavanozlara koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder