30 Kasım 2014 Pazar

PATLICANLI KIYMALI BÖREK


Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gr. kıyma
  • 2 adet domates
  • 3 adet yufka
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:

      Patlıcanları alacalı soyun, küçük küp küp doğrayın. Patlıcanların acı suyunun çıkması için tuzlu suya koyun. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya koyun soğanları tavaya alarak kavurun. Biberleri ince ince doğrayın soğanlara ilave edin. Kavrulunca kıymayı ilave edip beraber kavurun. Hepsi kavrulunca domatesleri küçük küçük doğrayıp ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiberini ilave edip karıştırın, ocağı kapatın. Yufkayı düz bir zemine yayın. 1 su bardağı su ile 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırın. Yufkanın üzerine fırçayla bu karışımdan sürün. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yayın ve karışımdan tekrar sürün. Yufkayı önce dörde sonra on iki parçaya ayırın. Yufkanın geniş kısmına patlıcanlı harçtan koyup iki ucundan katlayıp sigara böreği şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derece fırında pişirin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder