19 Kasım 2014 Çarşamba

AYVA REÇELİ


Malzemeler:
  • 2 kg ayva
  • 2,5 kg toz şeker
  • 3 diş limon tozu
  • 1 tane kabuk tarçın
Yapılışı:


    Ayvaları yıkayıp küp küp doğrayın. Limon suyu sıkılmış suyun içine koyun. Ayvaların tamamı doğrandıktan sonra büyük bir tencereye ayvaları koyun. 5 su bardağı suyu da tencereye ilave edip ayvaları pişirin. Ayvalar pişince kevgirle ayvaları tencereden alın. Ayvaların suyuna 2,5 kg toz şekeri ve kabuk tarçını koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 20 dakika tutun. Sonra ayvaları tekrar suyunun içine atın ve ayvalar kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatın bu arada köpüğünü alın. 15 dakika kaynadıktan sonra içine limon tozunu atıp 5 dakika kaynatıp ocağı kapatın. Sıcakken kavanozlara koyup kapağını kapatın.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder