19 Kasım 2014 Çarşamba

MANDALİNALI-HAVUÇ REÇELİ



Malzemeler:
  • 2 kg. mandalina
  • 2 kg. havuç
  • 2,5 kg toz şeker
  • 2 tane kabuk tarçın
  • 4-5 diş limon tozu
Yapılışı:

      Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun, rendenin iri tarafıyla havuçları rendeleyin. Mandalinanın iki tanesini yıkayıp kabuklarıyla küp küp doğrayın. Diğer mandalinaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Mandalina ve havuçları büyük bir tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edin, kaynatın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika ocakta tutun ve kevgirle tencereden mandalinalı ve  havuçlu karışımı çıkarın. Reçelin suyu tekrar kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatın ve tekrar iç malzemesini ilave edip 10 dakika kaynatın. İçine limon tozunu koyup 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Sıcakken kavanozlara doldurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder