17 Kasım 2014 Pazartesi

PATLICANLI MİDYE BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 4 büyük patlıcan
  • 5 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gr kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kg yufka
Yapılışı:

     Patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyip, temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. 6 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanları kavurun. Soğanlar kavrulunca kıymayı ilave edip beraber kavurun. Kıyma kavrulunca ocağı kapatın. Közlenmiş biber ve patlıcanları ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yufkaları sıvı yağla yağlayın ve dörde bölün. Bir parçasını ortadan büzerek birleştirin. İki ucu alt kısımda birleştirin ve iç harcı koyup rulo şeklinde sarın. Üzerine önce sıvı yağ sürün sonra yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder