31 Ekim 2014 Cuma

İZMİR KÖFTE


Malzemeler:
  • Yarım kg. kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • Galeta unu 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 3-4 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:

    Önce bir kaba kıymayı koyun. Üzerine kuru soğanı rendeleyin. Galeta ununu, yumurtayı ve baharatlarını koyup yoğurun. Cevizden az büyük parçalar koparıp şekil verin. Patatesleri soyun, yıkayın ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine bir patates bir köfte şeklinde tepsiye dizin. 200 derece fırında patates ve köfteler  rengi değişene kadar kızartın. Sonra fırından alıp salça ve sıcak suyu karıştırarak açın, tuz da ilave edip köftelere ilave edin. Domatesleri dilimleyin, biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve tekrar ortadan ikiye bölüp köftelerin üzerine serpiştirin. Domatesleri de serpiştirin. Tekrar fırına verin pişene kadar fırında tutun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder