Malzemeler:
- 2 -3 adet kabak
- 600 gr. tavuk göğsü
- 4 kaşık domates sosu veya 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı teretağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Kabakları soyup halka halka doğrayın. Fırın kabını yağlayın. Kabakları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine tuz serpip 200 derece fırında kabaklar kızarana kadar pişirin. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın, tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Baharatları ve domates sosunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca yarım bardak suyu ekleyip pişirin. Tavuklar pişince ocağı kapatın. Fırından çıkan kabakların üzerine tavuklu harcı yayın. Tavukların üzerine hazırladığınız beşamel sosunu dökün. Kaşar peynirini rendeleyip beşamel sosun üzerine serpip fırına verin. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırında pişirin. Beşamel sos için, tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye koyun. Tereyağ eriyince unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra soğuk sütü ilave edip bir çırpıcıyla karıştırarak pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder