7 Ekim 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


Malzemeler:
  • 20 adet kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam nane
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 paket dolma fıstığı
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Zeytinyağ
Yapılışı:

       Kabak çiçeklerinin kenarlarını temizleyin. Ortasındaki tohumunu alın. Bir adet soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye önce fıstık ve zeytinyağını koyup kavurun. Fıstıklar kavrulunca soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra pirinci ve kuş üzümlerini ilave edip, kavurun. Tuzunu ve bir tatlı kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırın. Üzerine bir su bardağı su koyup pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocağı kapatın biraz demlendirin. Hazırladığınız kabak çiçeklerinin içini bir çay kaşığı yardımıyla doldurun tencereye dizin. Üzerine tuz, su ve zeytinyağı ekleyip pişirin. Kabak çiçeği çok çabuk pişeceğinden sık sık kontrol edin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder