31 Ekim 2014 Cuma

ÖZBEK BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 40 gramlık yaş mayanın yarısı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 150 gr  beyaz peynir
  • 3 yumurta akı
Yapılışı:

       Yoğurt, süt, sıvı yağ, su, 1 yumurtanın tamamı, 3 yumurtanın akı, tuz, şeker ve mayayı bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 6 bezeye ayırın. 10 dakika bezeleri dinlendirin. 1 bezeyi yufka büyüklüğünde açın. Margarin veya tereyağını eritin. Yufka büyüklüğünde açtığınız hamuru erimiş yağdan 3 yemek kaşığı döküp fırçayla tamamını yağlayın. 6 yufkayıda aynı şekilde yapın en son kat yufka yağlanmayacak. Yufkaları alt üst edip merdane ile çok az açın ve yağlayın. 1 cm yanlardan katlayın. Sonra rulo yapın. İki parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz bir parçayı merdaneyle uzunlamasına açın. 3 yumurtanın akını peynirle karıştırın. Bir çatal peynirden açmış olduğunuz haurun ortasına koyun. Önce bir tarafını sonra diğer tarafını üst üste gelecek şekilde katlayın. Uç kısmından çekiştirerek uç uca katla yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine erittiğiniz margarinin altta kalan sulu kısmını sürün. 25 dakika bekletin. 1 yumurtanın sarısını sürüp 180 derece fırında pişirin.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder