20 Ekim 2014 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI KURABİYE



Malzemeler:
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta (2 tanesinin akını ayırın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 3-4 su bardağı un
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu
Yapılışı:

      Bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, yumurtaları kırıp elinizle karıştırın. Unu, kabartma tozunu, kakaoyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Hindistan cevizini 2 yumurtanın akıyla karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Çanak şeklinde hamuru açın içine yumurta akıyla karıştırdığınız hindistan cevizinden koyun ve ağzını kapatıp yuvarlayarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri koyun kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 5 dakika kaynatıp ocağı kapatın ve şerbeti soğutun. Tatlılar fırından çıkınca soğuk şerbeti kaşıkla üzerilerine dökün.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder