16 Ekim 2014 Perşembe

TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr .tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • 1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
  • 4,5-5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu 
  • Susam
Yapılışı:

      Oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarini bir yoğurma kabına koyun. Üzerine yoğurdu, sirkeyi, sıvı yağı, yumurtanın akını, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Bütün malzemeler karışınca unu azar azar ekleyin. Kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan fındıktan az büyük parçalar koparıp  uzatın ve ikiye katlayıp burun. Tepsiye yağlı kağıt koyun ve kurabiyeleri tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Bir kısmına çörek otu bir kısmına susam döküp 180 derece fırında pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder