20 Ekim 2014 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket hazır çikolata sosu 
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Keki ıslatmak için 1,5 su bardağı süt
Yapılışı:

     Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Daha sonra sütü, vanilyayı, kabartma tozunu, un ve kakaoyu ilave edip çırpın. Kare borcamı yağlayın. Çırptığınız keki borcama dökün ve 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkan kekin ılınması için bekleyin. Kek ılınınca üzerine 1,5 su bardağı sütü dökün. Kek tamamen soğuyunca 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve üzerine yayın. Hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp pişirin ve soğutun. İyice soğuyunca çikolata sosu krem şantinin üzerine döküp yayın. Buzdolabına koyup dinlendirin. Bir gün önceden yapıp buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder