16 Ekim 2014 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ FINDIK KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr. oda sıcaklığında margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:

     Margarin, pudra şekeri ve sıvı yağı bir yoğurma kabında karıştırın. Vanilya, hindistan cevizi, unu ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamur çok yumuşak olduysa buzdolabının dondurucusuna koyun 3-4 dakika bekletin. Buzdolabında ise 10 dakika bekletin. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin. Fırını 200 derece de önceden ısıtın. Kurabiyeleri atarken fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırıp kurabiyeleri bulayın ve servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder