16 Ekim 2014 Perşembe

ÇÖREK OTLU KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı hamurun içine sarısı üzerine)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Not:  
   Çörek otu yerine peynir, dereotu küçük doğranmış zeytin kullanabilirsiniz.
Yapılışı:

     Margarini, sıvı yağı, yumurtanın akını ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Unu, çörek otunu ve kabartma tozunu da ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp küçük çatalla üzerine çizgi çekin. 180 derece fırında pişirin. Bu ölçü bir tepsi çıkıyor siz daha fazla yapmak isterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder