29 Haziran 2015 Pazartesi

EVDE KIYMALI PİDE


Malzemeler:
  • Yarım paket yaş maya
  • 4 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Su
İç Malzemesi:
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Yapılışı:

     Bir yoğurma kabına unu koyun, unun üzerine tuzu serpin. Unu havuz gibi açıp ortasına mayayı, sütü, sıvı yağı ve şekeri koyup maya eriyene kadar karıştırın. Maya eriyince su ilave edip hamuru yoğurun ve yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için bir kenara koyun. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Soğanı çok ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri ince ince kıyın. Doğradığınız malzemeyi bir kaba koyun. Kıymayı, salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın. Hamur mayalanınca hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta merdaneyle pide şeklinde uzunlamasına açın. İç malzemeden ortasına koyun ve kaşık yardımıyla yayın. Kenarlarından katlayıp pide şekli verip tepsiye dizin. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine tereyağ gezdirin.Yaptığınız hamurdan kapalı pide ve lahmacun da yapabilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder