25 Haziran 2015 Perşembe

KABAKLI SAKSI KEBABI


Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 1 kg küçük tombul kabak
  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 3 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su
Üzeri İçin:
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Maydanoz
Yapılışı:

     Patlıcanları közleyin. Közlenmiş patlıcanları temizleyip bir kaba alın. 1 adet kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Közlenmiş patlıcanları kavrulan soğanlara ilave edip beraber soteleyin. Ocağın altını kapatıp tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edip karıştırın. Kabakların baş kısmını kesip içini kabak oyacağı ile oyun. Bütün kabaklar oyulunca bir tencereye kabakları koyup 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber koyup ocağa koyun. Kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabakları tencereden çıkarıp cam fırın kabına alın. Etleri tencereye koyup ocağa koyun. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin. Biberleri yemeklik doğrayın ete ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayın biberler biraz yumuşayınca domates ve salçaları ilave edin. Etler pişince kekik, tuz, karabiber koyup karıştırın ve ocağı kapatın. Kabakların içine önce patlıcandan bir miktar koyun. Sonra et soteyi koyun. Bir kabın içine sarımsakları rendeleyin. Salçayı, tuzu ve karabiberi koyup su ilave ederek karıştırın. Fırın kabına sosu dökerek 180 derece fırına verin. Saksı kebabı pişince fırından alıp üzerine kaşar koyup tekrar fırına koyun. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkarın. Üzerine maydanoz kıyıp koyun. Servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder