25 Haziran 2015 Perşembe

MANTI


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
İçi İçin:
  • 500 gr. az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için:
  • Tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
  • 500 gr. yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kuru nane 
Yapılışı:

     Bir kabın içine yumurta, tuz ve bir su bardağı kadar su koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek bir hamur yapın suyu az gelirse su eklemesi yapabilirsiniz. Çok yumuşak ve çok sert olmayan bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Kıymayı bir kaba koyun. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın veya rendeleyin. İçine tuz ve karabiberi koyup yoğurun. Dinlenmiş hamuru 2 parçaya ayırın. İlk parçayı yufkadan az kalın olacak şekilde açıp karelere kesin hazırladığınız kıymalı içten küçük parçalar halinde kare parçanın içine koyup dört ucunu birleştirin. Bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapın. Tencereye su koyup içine tuz ve bir miktar sıvı yağ koyup ocakta kaynatın. Su kaynamaya başlayınca mantıları atıp 15-20 dakika haşlayın. Tereyağını tavaya koyup eritin, içine salçayı koyup karıştırın ve ocaktan alın. Salça yerine 1 tatlı kaşığı toz biber de kullanabilirsiniz. Üzerine yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin ve karıştırın. Haşlanmış mantıları tabağınıza alın üzerine sarımsaklı yoğurdu koyun onu üzerine salçalı sostan koyup nane serpin ve servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder