24 Haziran 2015 Çarşamba

TON BALIKLI PİZZA


Malzemeler:
   
Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üst Malzemesi İçin:
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet küçük boy ton balığı
  • 1 adet küçük boy konserve mısır
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet domates
  • Kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağ
Yapılışı:
   
     Hamuru için bir kaba ılık sütü, suyu, mayayı, şekeri koyup maya eriyene kadar karıştırın. Unu ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için bir kenara koyun. İç malzemesi için soğanı piyazlık doğrayın. Ton balıklarını açıp yağını süzdürün ve bir kaba koyun. Domatesleri küp küp doğrayın. Hamur mayalanınca hamuru iki eşit parçaya ayırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup hamurun bir parçasını elinizle yuvarlak pizza şekli verin. Hamurun üzerine bir miktar zeytinyağını gezdirin. Ton balıklarını üzerine yerleştirin. Balıkların üzerine soğanı, mısırı ve domatesi koyun. En üste tuz ve kekik serpip 180 derece ısıtılmış fırına verin. İkinci kalan hamura aynı pizzayı uygulayabilirsiniz veya farklı malzemeyle başka bir pizza da yapabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder